We willen graag samen Kerst met jullie vieren. We gaan er dan ook een super gezellige kerst van maken hier in 't Huys met veel lekkers! We werken deze dagen enkel op reservatie.


089 21 55 88

Menukaart

Ontdek het menu

Wij hebben alvast heel wat lekkers voor je in petto. De gerechten op de grote kaart zijn verkrijgbaar tussen 17u en 21u00.

TAPAS / VOORGERECHTEN

Tapasplank van de Chef
Scampi's met look-roomsaus (6 stuks)
Huisgemaakte nacho's met hummes, zure room en guacamole
Oesters natuur (6 stuks)
Sint-jakobsschelp (coquilles St-Jacques)

VLEESGERECHTEN

’t Huysbereide videe
’t Huysbereid stoofvlees
Varkenshaasje met streekgroenten en saus naar keuze
Steak van hert met jagerssaus en seizoensgroenten
Hazebout grand veneur met seizoensgroenten
Saltimbocca alla Milanese
Parelhoen met andijviestampot, zuurkool en druifjes
Filet pure
Deze gerechten worden geserveerd met frieten, amandelkroketten, puree, aardappelgratin of kroketten en zijn inbegrepen in de prijs.

't Huysbereide sauzen exclusief

Peperroomsaus
Champignonroomsaus
Provençaalse saus
Bearnaisesaus

Bakwijzen

Bleu:
Een steak ‘bleu’ is vanbinnen nog volledig rauw
  • Bleu froid: de buitenkant van het vlees is gebakken en de binnenkant is nog koud.
  • Bleu chaud: de buitenkant van het vlees is gebakken en de binnenkant van het vlees is warm.
Saignant
Deze steak heeft langs de buitenkant een korstje. Echter de binnenkant van het vlees is nog mals en sappig. Aanbevolen door de rasechte vleeseters.
À point
Deze steak is niet meer rauw, maar wel nog sappig.
Bien cuit of Well done:
Deze steak is goed doorbakken; niet meer rauw en droger dan de steak ‘a point’.

VISGERECHTEN

Zalm op een bedje van tuingroenten
Gegratineerd vispannetje
Reuze gamba's op zuiderse wijze
Sliptong
Rijkelijke bouillabaisse met rouille en toast
Deze gerechten worden geserveerd met frieten, puree, aardappelgratin of kroketten en zijn inbegrepen in de prijs.

GERECHTEN ZONDER VLEES

Linguine met verse marktgroentjes & basilicumolie
Veggie burger royal
Gevulde portobello van 't Huys
Alle onze gerechten kunnen worden geserveerd met frieten, puree, aardappelgratin of kroketten.

FRISSE SALADES

Salade van de Chef: zwarte pens, spekjes en appel
Salade scampi, kip en currysaus
Salade gietenkaas met appeltjes, spek, paprika en walnoot
Salade gerookte eendenborst

PASTA’S

Spaghetti carbonara
Linguine scampi met looksaus
Linguine ‘verse zeevangst’ (vis en schaaldieren)
Lasagne op grootmoederswijze

VOOR ONZE KLEINE GASTEN

Prinsen- en prinsessenhapje (Videe)
Spaghetti Bolognese
Balletjes in tomatensaus
Kipfilet met appelmoes
Alle onze gerechten kunnen worden geserveerd met frieten, puree, aardappelgratin of kroketten.

NAGERECHTEN

Chocolade Moelleux
Sabayon van ‘t Huys op basis van cacao
Tiramisu
Carpaccio van gemarineerde ananas met vanille- ijs ( AANRADER)
Coupe Dame Blanche
Kinderijsje

We maken per tafel 1 rekening